Baška na cestách

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

India a jej dôsledky na moju psychiku

Táákže po dlhej odmlke sa zasa opäť ozývam. Pravedpodobne som najproduktívnejší blogger na svete (5 týždňov/4 blogy), ale verím, že o to viac ste sa práve na tento tešili. Dnes sa chcem s Vami podeliť o ďalšie životné pravdy, ktoré som zbierala len a len pre Vás.

5 týždňov ubehlo ako voda a ja sa tu úprimne cítim ako doma. Na ceste sa už neobzerám, či ma to auto za mnou mieni zabiť či nie, dáždik si užívam a nevadí mi už ani zízajúci dav a lačné pohľady indických mužov.

 Dnešný blog bude rozdelený nasledovne:

·         životné pravdy (prežité a sprostredkované len a len pre Vás)

·         Čo keď sa vrátim na Slovensko? (pár zvykov, ktoré si odnesiem z Indie a nebudú sa Vám páčiť)

Životné pravdy:

Život je jednoducho úžasný. Každý deň sa niečo nové naučíte väčšinou tým, že si situáciu prežijete. Alebo Vám niekto láskavý túto cestu za múdrosťou sveta uľahčí a povie Vám životnú pravdu na rovinu (ako to robím ja teraz a ako mi tieto životné pravdy sprostredkoval Yash a Franka).

Životná pravda 1 – If you´re in India, become Indian. Are they pushing you? Push them and enjoy your pushing – túto životnú pravdu mám od indického mladíka menom Yash. Vďaka nemu sa na letmé dotyky v metre pozerám inak.

Životná pravda 2 – We are European, show them European way! – možno to nie je práve prototyp životnej pravdy. Ale aj keď sa treba v tejto krajine prispôsobiť, stále sme Európania a podľa toho sa správame. Nevadí nám, že sexi džinistický kňaz checkuje naše čakry tým, že sa nás dotýka a ani nad predavačom sárí sa nijakým spôsobom nepozastavujeme. (napriek tomu, že na nás indická spolubývajúca nakričí ale my jej razom vysvetlíme – we are European! – a ona pochopí, že nie je o čom. Vďaka nej sa každopádne dozvedáme, čo sa môže a čo nie. Ale to my ako neindovia nevieme.) Týmito slovami ukončujeme aj iné otvorené debaty s inými indickými spolubývajúcimi (sem tam majú sánku padnutú až na zemi). Nechcem vedieť, čo si Indovia o Európanoch teraz myslia, každopádne ste z Európy, buďte na to hrdí ale keď ste niekde prispôsobte sa!

Životná pravda 3 - men are like dogs! Toto mám od našej spolubydličky Shalu (tá čo na nás sem tam kričí, ale ľúbime ju :) aj pusu na dobrú noc nam niekedy príde dať). Nikdy som si tieto tvory nespojila až kým sme nenavštívili s Kajou príjemný inidcký park s úmyslom piknikovať. Prenasledovanie svorkou pouličných psov, atak jedného z nich na moju osobu a potom prenasledovanie svorkou indických chlapcov a mužov a atak na Kaju (rozdiel je len v tom, že mňa chcel ten pes asi spapať a ju ten chlap pobozkať! ale ubránili sme sa statočne!)

Životná pravda 4 - herečka zo mňa asi nebude. Ak ma vytočíte, nakričať viem statočne! ale ak mám kričať v rámci divadelného workshopu, taká super nie som. Každopadne už viem, ako pútať pozornosť v Indii, keby ju potrebujem vzbudiť a nikto si ma nevšíma (čo je podľa mňa vďaka mojej svetlej pleti, nereálne! ale just in case). Song - Suno suno suno suno suno suno SUNO, age vale suno suno, pitche vale suno suno, dae vale suno suno, bae vale suno.. mi hra stale v hlave :D

Životná pravda 5 – dajte sa testovať na HIV! Ale nie fakticky. Mala som super sessions s jednou indickou neziskovkou a s pani, pri ktorej som sa bála pohnúť. Takú autoritu som nikdy nevidela. A ešte, že riadne vypĺňajte dotazník, keď darujete krv. Môžete niekoho zabiť. A ešte, že mať sex s HIV pozitívnym človekom neznamená, že HIV dostanete. Ak máte silnú presilnú imunitu nemusíte. Ale ak sa pozitívna krv a vaša krv stretnú, tak tomu neuniknete.

Životná pravda 6 – asi pôjdem do pekla (dúfam, že Kaja ma nenechá v štichu a pôjde tam so mnou :D)

Čo keď sa vrátim na Slovensko?

Pár zvykov, pre ktoré ma prosím neodsudzujte:

·         Milujem jesť rukami! Je to omnoho lepšie ako jesť príborom. A aj keď máte tie ruky špinavé. Tak to ani tak nevadí :D hlavne, že sa najete a chutilo Vám a neumriete na to. Tu nám jedlo podávajú špinavými rukami, papáme špinavými rukami a sme každým dňom krajšie a zdravšie.

·         Vyjednávať, vyjednávať, vyjednávať! Po skúsenosti s rikšamenmi (tí pri našom dome ma odmietajú zviezť! Minule mi jeden povedal do očí, že nie! Nájsť si indických nepriateľov – Check!) budem možno vyjednávať aj s taxikármi. Ako sa asi zatvári trnavský taxikár, keď mu vysvetlím, že 3 eurá is too much!! A potom zahrám divadielko, akože odchádzam a budem potajme čakať, že na mňa zakričí okej okej okej :D

·         Zízať na ľudí? Žiaden problém. Keď žijete v krajine, kde si Vás každý ale naozaj každý premeriava, tak robíte to isté a neuvedomujete si to. Ak budem na Vás vyslovene čumieť a nebudem ochotná sa tváriť nenápadne, tak prepáčte ale neovplyvním to.

·         Všade sa tlačit, to je heslo mnohých Indov. Vystúpiť z metra? Žiaden problém? Možno inde je to v pohode. Ale tu sa vo dverách zrazíte s ľuďmi, ktorí si myslia, že sa pretlačia do vnútra cez Vás. Enjoy your pushing! Znie naše heslo!

·         Ignorovať vyššiu moc! Preliezať plot pričom sa na Vás pozerá indický policajt a kričí, že to robiť nemáte? Problem?

·         No a napokon budem fňukať za čerstvými bio banánmi, mangami, Lassi a možno aj za naším každodenným jedlom – rice, chapatti, dal :D

Toľko odo mňa majte sa kráááááááááááásne :-*


India | stály odkaz

Komentáre

  1. MARTIN.ČINOVSKÝ.CESSPOOL.NARCISSISTIC.BIGMOUTH.WHOREMASTER
    NARCISSISTIC.GUTLESS.CESSPOOL.BIGMOUTH.DEVIANT.WHOREMASTER 421243336644.MARTIN.ČINOVSKÝ
    publikované: 17.07.2012 00:24:13 | autor: MARTIN ČINOVSKÝ (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014